Lifestyle

Healthy Breakfast Ideas

breakfast

Zdrave navike nam mogu pomoci na razne nacine, a jedna od zdravih navika je dorucak. Zdrav dorucak je neophodan za dobro zdravlje, koncentraciju tokom dana i energiju. Mnogi ujutru nemaju vremena za dorucak, zato cemo vam predstaviti 3 ideje za brz, lak i zdrav dorucak. 

1. Musli

Musli, odnosno u ovom slucaju ovsene pahuljice pomesane sa bananom i mlekom su odlicna ideja za pocetak dana. Umesto mleka se moze koristiti i jogurt, koji je odlican za probavu. Osim sto daje energiju, ovaj dorucak ce vas dugo drzati sitima.

2. Ovsena kasa

Ovsena kasa je savrsen obrok kada se pomesa sa vocem kao sto su banana, kupine ili aronija. Uz tu kombinaciju odlicno idu i orasi ili bademi. Ova kombinacija je jednako zdrava kao i prethodna. Ukoliko ne znate koju ovsenu kasu da kupite, preporucujemo vam Dr. Oetker ovsene kase.

3. Smuti

Smuti je odlican ako niste preterano gladni ili jednostavno za one koji jos nemaju naviku da jedu ujutru. Banana je kao veoma hranljiva vocka cesto galvni sastojak smutija. Ukoliko zelite, dodajte jos neko voce poput maline, kupine ili jagode, zatim mleko ili jogurt i izmiksajte sve u blenderu. Imacete zdrav, ukusan i osvezavajuci napitak koji ce vam dati energiju do prvog sledeceg obroka.

  • Uz dorucak mozete da pijete pola cedjenog limuna sa vodom. Limun je zdrav iz mnogo razloga, kao sto su jacanje imuniteta i detoksikacija organizma. Pored svega, limun razbudjuje ujutru.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s